Motivering

Mental träning

Mental träning, motivering eller som en del kallar det, coaching är ett arbetssätt som fler och fler använder sig av och många har upptäckt att det ger mycket bra resultat. Coaching är ett samspel mellan coachen och klienten. Syftet med coaching är att hjälpa dig att uppnå de resultat du önskar i ditt liv och utvecklas på det sätt du vill. Många idrottsmän och kvinnor lider av mentala blockeringar.

Ett exempel

I tennis, innan matchen är spelad så har man förlorat bara för att man vet att mot denna person vinner jag aldrig, det har jag aldrig gjort. Golfspelare som vet att nästa hål är det sämsta hålet på hela banan och scoren brukar alltid bli 2 slag över par. Fotbollsspelare som när dom går in på planen inte känner av sin forna vinnarskalle. Ishockeyspelare som "krämpar" vid given målchans så som öppet mål och fri ensam framför målvakten. Vad vi gör, är att vi tillsammans nystar upp den mentala blockeringen så att du åter igen kan kliva in i vinnar zoonen och ta på dig din vinnarskalle igen. När du har lämnat dina mentala blockeringar bakom dig, så kommer du att märka att utövandet av din sport blir rolig och spännande igen.

Vad är min roll?

Coachens roll är att hjälpa dig att fokusera på det som är väsentligt för dig och organisera dina erfarenheter så att du kan komma på de lösningar som passar just dig i din situation. Coachen hjälper dig till framgång både i ditt personliga och professionella liv. Coacing inför stora tävlingar fungerar otroligt bra, i tex golf går vi igenom hela banan som den skall spelas, detta gör vi först mentalt och sen kan du gå ut i verkligheten och spela lika bra som du har mentalt förberett dig på.

Gör du det du alltid har gjort,  då får du det du alltid fått

  • Coaching fokuserar på det du vill ha, ditt mål och hur du ska nå det.
  • Coaching utmanar begränsande övertygelser och förstärker positiva genom att ge uppgifter som i sin tur ger feedback.
  • Coaching uppmuntrar dig att lära känna dina egna värderingar och leva efter dem för att nå dina mål.
  • Coaching hjälper dig att få tillgång till dina resurser.
  • Coaching motiverar dig till att göra ditt bästa.
  • Coaching hjälper dig att handla, agera mot dina mål, hjälper dig att lägga en strategi som gör målet synligt.

Min hemsida om coaching och femstegsmetoden Klicka här