Viktminskning

Hur går det till?

I viktminskningen så använder jag mig av ett program som delas upp på två sessioner eller fler, beroende på om du behöver det, det svaret vet bara du, de extra sessionerna handlar om motivering.

Det krävs arbete av dig

Jag kan säga direkt att viktminsknings programmet är det som kräver mest av dig som klient eftersom det innebär att du behöver också träna, vi gör så att din kropp och hjärna blir motiverad till förändring men det krävs också att du som klient börjar motionera och äta sundare. Vi gör följande när du kommer till mig: Första sessionen så pratar vi om dina mål, vad du har för mål med din viktminskning, har du fokuserat på en mål vikt osv. Vi diskuterar runt det du vill ha hjälp med.

Att förbereda det undermedvetna

Efter vi har de fakta jag behöver så börjar vi med att förbereda det undermedvetna på att det skall ske en förändring, genom att göra detta så blir det enklare senare under själva terapin där vi går till botten av varför du bär runt på de extra kilon och varför du kanske tröst äter. Många har en sötsug känsla som man inte klarar av att hantera och det finns en orsak till varför man har det och med hypnosen kan vi ta reda på det. Efter att vi har motiverat dig för förändringen som skall komma så börjar själva letandet efter orsaker och känslorna bakom problemet som du har kommit till mig för. Vi arbetar med att hitta allt som vi behöver hitta för att du skall kunna gå vidare i livet som ditt nya jag. När vi har gjort det så börjar själva motiveringen att bli den du vill bli, en person som respekterar sig själv och för att du skall kunna respektera dig själv så måste du ju ta hand om dig själv. Nu när det inre motståndet är borta kommer detta att bli enklare än någonsin.

Är du en jojjobantare?

Hur många har inte vandrat upp och ner i vikt under hela sitt liv? Hur många har inte testat över fem olika metoder? Hur många tycker inte att dom är tjocka fastän dom egentligen inte är det? Allt inre motstånd skall vi plocka bort, all gammal programmering om att du skall väga ex antal kilo, att du skall se ut på ett visst sätt. Varför är då hypnos bäst för viktminskning, det är för att vi tar bort inre motstånd så som blockeringar och programmering och då har du ökat dina chanser att lyckas enormt. Därför kommer det att kännas att din kropp arbetar med dig istället för emot dig.

Det krävs att du också anstränger dig

Men som jag skrivit tidigare, det räcker inte med att du kommer till sitter i min klientstol Te.x tre sessioner och så kommer du gå ner i vikt, nej det krävs av dig att du är redo att ändra ditt liv. Du kanske behöver röra på dig en gång i veckan, du kanske behöver äta lite sundare. Gör du detta, tillsammans med att vi har hittat de orsaker som gör att ditt undermedvetna tycker det är okej för dig att väga så mkt som du väger, tar vi bort alla blockeringar så kommer din kropp att arbeta med dig och du kommer att nå ditt mål.

 

Sluta Röka

Varför välja hypnos?

Varför jag tycker att du skall välja sluta röka tillsammans med hypnos är enkelt.

Jag slutade själv tillsammans med hypnos, enkelt

Jag har själv gjort det och det var för mig en upplevelse som jag vill dela med mig av, jag har lite svårt att förstå fortfarande hur lätt det gick. Min historia är att jag började röka vid 12 års ålder och slutade när jag va 37 år. Jag har testat sluta tidigare och det var ett rent helsike om jag skall vara ärlig, hade ett sug efter cigg, cigg doft och min vilja hjälpte mig i 8 månader som mest, sen var det kört, jag började röka igen. Hur går det till då, jo vi går till botten av rökningen och det gör vi på följande vis. Först pratar vi om din historia med rökningen vad du minns av den, när du började, hur många du röker om dagen osv. När vi har alla fakta på papper så kan vi börja.

Förberedande arbetet är jätteviktigt och rätt mental attityd

Första sessionen förbereder vi ditt undermedvetna för förändringen, vi ger suggestioner (förslag) som är för ditt bästa som hjälper dig att sluta röka effektivt. Vi kan redan nästa dag fortsätta terapin med att hitta svar, eller om du vill vänta en tid mellan sessionerna. Många känner inget behov av att röka mellan sessionerna och det är ett bra tecken på att man är på rätt väg. I terapin tar vi reda på vad det är som gör att du vill ha cigaretten, vad det är för känsla du har som gör att du behöver ta till rökning som ett alternativ. När vi har hittat svaret så vet vi vad det är som har gjort att du har rökt under alla år.

Rökning handlar mycket om vanor kring cigaretter

Rökning handlar också om vanor, att vi har gjort rökningen till en vana i vårt liv. Så vad vi sen gör är att vi bryter alla dina vanor som du har runt och med cigaretter och när det är gjort så fyller vi på med ny programmering om att vara rökfri. Denna programmering kan hos en del förstärkas i en till två sessioner till, allt beror på dig själv. Men generellt kan man säga att det tar två sessioner för att bli helt rökfri, men för en del kan det ta flera sessioner.

Ska du lyckas så måste du vara ärlig mot dig själv

För att det skall fungera som bäst så måste du vara ärlig vid dig själv, vill du verkligen sluta? Det är inte bra att du kommer till mig för att sluta röka om du har blivit hit skickad av någon annan, det är bara du som bestämmer om du vill sluta röka eller inte. Du måste vilja ha en förändring. Är du inte redo att sluta röka då tycker jag att du skall vänta med att komma tills du är redo, den enda du lurar då är dig själv. Men är du trött på att cigaretterna styr ditt liv? Är du trött på att lägga pengar på cigaretter varje månad? Är du orolig att du skadar din kropp med ditt rökande? Då är detta metoden som kan hjälpa dig med något värdefullt för att bli rökfri, rökfri för resten av ditt liv.

Detta är metoden som kan hjälpa dig bli rökfri

Har du bestämt dig att sluta röka? Då är detta metoden som kan hjälpa dig att ta det där sista klivet för att bli rökfri! Det brukar ta två till fyra sessioner för att bli helt rökfri.

Detta program lämpar sig precis lika bra för snusare.

Fobi - Panikångest - Depression mfl

Många av följande sjukdomar/symptom arbetar man med på samma sätt, man utgår ifrån samma punkt.

Allergi, astma dyslexi, dödsångest, ensamhet, flygrädsla, hat, humör svängningar, IBS, koncetrations svårigheter, känslomässiga problem, läs och skriv svårigheter, migrän, nagelbitning, nervositet, oro, rastlöshet, självaktning, självförtroende, stamning, svettning, stress, sängvätning, sömngång, sömnlöshet, tandläkarskräck, tala offentligt, tomhet, tvångstankar, tvångsmässiga störningar, vallningar, åksjuka, ångest, ätstörning och övrig värk. Mycket av det vi känner inom oss vet vi inte varför vi känner det, men vi vet att någonting händer inom oss. De flesta sjukdomar som sägs vara psykiska startar just med en utlösande faktor en sk trigger, magkänsla och sen en handling från vår hjärna.

Allt har alltid en utlösande faktor

Det startar alltid med en utlösande faktor, detta startar en viss magkänsla inom oss, magkänslan skickar signaler upp till hjärnan och hjärnan svarar med att göra så som den brukar göra, det kan handla om att vi i en panikångest får hjärtklappning, börjar andas tungt och blir knäsvaga, under en migrän attack att man ser auror, har svårt att kommunicera och att ett visst ämne utsöndras inom oss som ger oss huvudvärk, det kan vara ett visst smärtmönster i kroppen som startar. Vid fobi så blir man uppskrämd, depression nedstämd. När attacken inom oss lugnar ner sig så brukar vi må bättre efter en viss tid. Men nästa gång det händer, så är det samma sak igen, utlösande faktor, magkänsla, signaler upp till hjärnan och så händer attacken inom oss. Vad vi gör tillsammans är att vi första sessionen pratar om vad det är som är ditt problem, det som du vill ha hjälp med. När vi har kartlagt det, fortsätter vi med att vi gör ditt undermedvetna redo för förändring, vi förbereder det genom att vi ger suggestioner om förändring.

Att vara redo

Då är du redo när du kommer hit till andra sessionen att börja den djupare terapin. Då letar vi efter den utlösande faktorn och magkänslan, vi följer den här magkänslan tillbaka till första gången som man kände den och där har vi svaret på vad som är orsaken till det som stör, obalansen. I det flesta fallen så är det något som vi medvetet inte minns utan vårt undermedvetna har gömt den här situationen eller händelsen bort från oss. Om du som klient är redo och villig att göra allt som behövs för att bli fri från din obalans, om du har den inställningen så kan vi tillsammans göra det som krävs.

Att känna sig i obalans

Är du i obalans?

Svårt att förklara ditt problem, en känsla du har som bara känns fel, då skall du definitivt välja hypnos som terapi form. Varför? Jo jag skall förklara. Precis som med en fobi eller panikångest så finns det en känsla inom dig som har blivit för stor, den har tagit mer och mer plats i ditt liv och i många fall har den gjort dig fången i ditt hem. Du kanske tycker då, ja det stämmer Johan men jag vågar mig inte utanför mitt hem för att kunna komma till dig.

När är det dags att tänka om?

Då tycker jag att du skall tänka om, för tänk om du kommer till mig och ditt problem blir löst, då är du inte längre fången i ditt hem, du kan få bli som andra som kan vistas överallt. Just sådana känslor är inga ovanliga känslor utan det verkar finnas mer och mer människor som känner på det viset. Min erfarenhet av det är att man söker något mer i livet, man är på väg mot nya mål men man behöver en liten snäll spark i rätt riktning, och hypnos kan hjälpa med den här sparken på ett bra sätt.

Vad är då ditt problem?

Vad vi gör är att du får förklara för mig dina hinder, det som du kan förklara om varför du kommer till mig. Sedan förbereder vi ditt undermedvetna på en förändring så att när du kommer till mig nästa gång då är du så motiverad att resan som kanske blev tung första sessionen kommer att kännas som en väldigt lätt resa, nästan som en dags utflykt man verkligen ser fram emot.